Kuinka paljon mainostaminen Googlessa maksaa?
Mainosbudjetin ennuste.

Selitämme, miten Google-mainosten hinta ja kontekstimainonnan kustannukset määritetään. Täällä ei ole yleistä laskinta: monia muuttujia, joiden tarkkuus muuttuu jatkuvasti. Kuitenkin tiedetään näiden muuttujien luettelo ja keinot vaikuttaa niihin.

Mitä tarkemmin nämä parametrit on asetettu, sitä halvemmaksi mainostajan on houkutella jokaista potentiaalista asiakasta.

Kuinka kontekstuaalisen mainonnan kustannukset lasketaan?

Kokonaishinta koostuu asiantuntijan työkustannuksista (kontekstuaalisen mainonnan asennuksen ja hallinnan kustannuksista) ja mainosbudjetista (rahasta, jonka maksat Googlelle näytöistä).

Palvelut kontekstuaaliseen mainontaan, joita voit tilata meiltä FADS:sta.

Mainosbudjetin määrä riippuu monista parametreista - globaalista algoritmien työstä oikea-aikaiseen ajoitukseen ja geotargetointiin. Puretaanpa se tarkemmin.

Mistä kontekstuaalisen mainonnan kustannukset riippuvat?

Mutta kuka tulee kilpailijoiksesi haussa ja mikä määrää minimihintatarjouksen? Nämä tekijät voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään: kilpailun voimakkuus ja mainoksen laatu. 

Kilpailu kontekstuaalisessa mainonnassa

Kaikkein aggressiivisin kilpailu, korkeimmat tarjoukset ja kalleimmat napsautukset ovat niissä liiketoiminnan tyypeissä, joissa:

  • on paljon markkinaosapuolia ilman selkeitä ja merkittäviä eroja asiakkaalle
  • kalliit tavarat monimutkaisella päätöksentekoprosessilla
  • vähän asiakkaita yleensä, eikä markkina kasva

Nämä tekijät eivät kuitenkaan vaikuta maailmanlaajuisesti, vaan vain geotargetoinnin puitteissa: jokaisessa maakunnassa tilanne on erilainen, ja yhden yrityksen napsautuskustannukset voivat vaihdella huomattavasti eri maakunnissa. Juuri siksi asiantuntijat yleensä vaativat kansallisen kampanjan jakamista erillisiin maakuntiin.

Lisätekijät, jotka vaikuttavat kilpailun intensiteettiin

Kausiluonteisuus. On tärkeää ymmärtää, että kilpailun intensiteetti ei ole staattinen osoitin; se muuttuu ajan myötä. Kausimyynnillä on suora vaikutus keskimääräiseen napsautushintaan: hinnat nousevat "korkealla kaudella".

Sijaintipaikat. Strategia paikkojen valitsemiseksi hakumainontaan liittyy epäsuorasti kilpailuun. Kohdeyleisön huolellinen analyysi auttaa valitsemaan näyttöpaikat, joissa kilpailun ja tehokkuuden suhde on optimaalinen.

Hakumainonta on yleensä kalliimpaa kuin kontekstuaalisessa mediaverkossa (Display Network). Mutta älä unohda, että eri tyyppisiä kampanjoita käytetään yleensä erilaisten markkinointitehtävien ratkaisemiseen. Siksi ei ole järkevää valita sokeasti tiettyä kampanjatyyppiä halpojen napsautusten perässä.

Siksi koko mainoksen hintaa ei arvioida yleensä; se arvioidaan vain jokaista yksittäistä kampanjaa kohti. Ja on välttämätöntä säätää yksityiskohtaista analytiikkaa ymmärtääkseen, johtaako tällaiset napsautukset ostoksiin: joskus halvan mainonnan liidit osoittautuvat puhtaaksi kullaksi.

Näyttöaika (aikatargetointi) on parametri, joka on määritetty kohdeyleisön toiminnan tilastojen perusteella. "Parhaaseen aikaan" napsautukset ovat kalliimpia, mutta sivuston käyntejä on enemmän. Toisaalta "epäsuositellulla" ajalla on mahdollisuus saada pieni määrä melko halpoja kävijöitä.

Mainosasettelun laatu. Huutokaupassa sijainnin määrittämisessä otetaan huomioon paitsi tarjous myös laadun indikaattorit. Tämä on kokonainen joukko tekijöitä, joihin voi onneksi vaikuttaa suoraan kontekstuaalisen mainonnan asiantuntija.

Mainoksen laatu. Sekä robotit (mainosjärjestelmät) että ihmiset arvostavat relevanttiutta: mainostekstin vastaavuutta avainsanaan ja hakukyselyyn. Robotit määrittävät tämän yksinkertaisesti: jos on oikeat sanat tai synonyymit, kaikki on erinomaista. Mutta ihmisille mainosten houkuttelevuus on myös tärkeää. Tekstien ja bannerien tulisi olla selkeitä, paljastaa täysin tarjouksen merkitys ja vastata kohdeyleisön todellisiin tarpeisiin.

Mainoksen napsautussuhde (CTR). Mainoskampanjan ensimmäisessä käynnistyksessä, kun tilastoja ei vielä ole tarpeeksi, mainosjärjestelmät antavat mainoksille ennustetun CTR: n perustuen mainoksen itsensä ja laskeutumissivun relevanssiin. Tämä indikaattori vaikuttaa mainoksen sijoituksiin kuukauden ajan, kun kerätään todellisia tietoja näytöistä ja napsautuksista.

Ei-klikattavien mainosten kattavuus laskee päivä päivältä, ja houkuttelevat mainokset erinomaisella klikkaavuudella saavat yhä enemmän näyttöjä. Ja tämä on yksi syy siihen, miksi mainosta ei voi "asettaa ja unohtaa", vaan siihen on tehtävä säännöllisesti muutoksia, kuten kirjoitimme aiemmin artikkelissa mainoskampanjoista. 

Johtopäätökset

Näemme siis, kuinka monet tekijät vaikuttavat napsautuksen hintaan. Jotkut niistä voidaan vaikuttaa, toiset eivät. Jotkut ovat ennustettavissa, toiset puuttuvat yhtäkkiä. Siksi toimistot suhtautuvat aina taloudellisiin ennusteisiin suurella varovaisuudella.

GoogleAds (aiemmin tunnettu nimellä AdWords) on sisäänrakennettu "avainsanasuunnittelija" -työkalu, joka mahdollistaa tilastojen ja taloudellisten indikaattorien ennakkohankinnan valituille avainsanoille. Samalla siinä on pieni tilastollinen virhe, ja se voi antaa suhteellisen tarkkoja tuloksia.
Puhumme enemmän tämän työkalun käytöstä myöhemmin. 

Tutustu kaikkiin palveluihimme